Avonturenklas 2020

Dag 1

Zoals gepland, rond kwart voor 11 aangekomen in La Petite Merveille. Eerst moesten we de soms erg zware koffers de trap opdragen /opsleuren. Tegen de middag was iedereen goed en wel geïnstalleerd en waren de koffers uitgepakt. Deze middag hebben we een eerste keer lekker gegeten: rijst met kip curry en als dessert pudding.

Deze namiddag zijn we Durbuy gaan verkennen met een gids van LPM. Zoals altijd een grappige cocktail van toneeltjes, historische feiten en wat fantasie. Het vieruurtje hebben we op het stadpleintje langs de Ourthe verorberd onder een nazomerzonnetje. Na de wandeling namen we een verkwikkende duik in het volledig vernieuwde zwembad. Om 18u.30  werden we in de eetzaal verwacht voor het avondeten. Nadien trokken via de hangbrug over de Ourthe naar de speelweide waar we een levende zeeslag speelden. Voor we gingen slapen hebben we nog ons dagboekje aangevuld. Dat was dan meteen het einde van onze eerste dag in Durbuy.

Dag 2

Vanmorgen werden we in 4 groepjes verdeeld. Elke groep werd vergezeld door een begeleider en ging met een kaart en een kompas op weg voor een onvervalste cross country. Het was een zeer pittige wandeling.

Na het middageten bracht de autobus van LPM ons naar het klimbos. Na wat uitleg kreeg iedereen het nodige materiaal en konden de klimgordels gefit worden. Nog een helm op het hoofd en dan … klimmen maar. Meer dan 2u. lang kon iedereen zich op zijn of haar niveau uitleven tussen de bomen. Na een fikse wandeling konden we ons wat opfrissen op onze kamers.

Vanavond stond er spaghetti op het menu. Onnodig te zeggen dat iedereen zij/haar buikje heeft volgestopt. Zodra het straks donker wordt trekken we in kleine groepjes naar het bos. De bedoeling is om zoveel mogelijk afbeeldingen van diertjes te zoeken die onder een witte reflector aan de bomen hangen.

Dag 3

We trokken ’s morgens naar het bos. We kregen er wat meer uitleg over de planten en sommige dieren. Het was een leuke wandeling die regelmatig onderbroken werd met leuke verhaaltjes en interessante weetjes. We konden volop genieten van de prachtige natuur.

’s Middags kregen we heerlijke frietjes en stoofvlees geserveerd.

In de namiddag zijn we dan gaan kajakken op de Ourthe. Door de lage waterstand zijn we net als vorige jaren in Barveau te water gelaten om dan eerst 2 km stroomopwaarts te varen, om te keren en dan opnieuw naar het vertrekpunt  te kajakken. Alle kajaks en hun bestuurders zijn onder een mooi zomerzonnetje veilig aangekomen.

Woensdag werd afgesloten met een film, een hapje en een drankje.

Dag 4

Vanochtend begon de laatste volledige dag van onze avonturenklas. Om 8u.30 zaten we in de refter te genieten van een lekker ontbijt. We konden wel wat energie gebruiken want even later trokken we naar het gevreesde Everzwijnenbos. Eerst moesten we een heel steile helling omhoog klimmen en daarna via twee hangbruggen een ravijn oversteken. Maar in het bos werd het pas echt spannend. Gelukkig is er nooit een varken echt dicht bij ons in de buurt geweest. Als beloning voor al dat doorzettingsvermogen mochten al diegenen die het wilden van de death-ride. Dat vonden de meesten zo leuk dat ze nog een tweede keer wilden afdalen maar wegens tijdsgebrek was dat niet meer mogelijk.

Deze middag aten we fishsticks met puree en spinazie.

Deze namiddag zijn we een beetje aan ’t bekomen van de geleverde inspanningen. Voor sommigen is dat wel nodig. Op dit moment zijn de kinderen aan het plonzen in het vernieuwde zwembad. Het is hier dan ook prachtig warm weer. Straks kunnen de kinderen wat strips lezen, een spelletje spelen of een vriendschapsbandje maken. Er staat ook een lesmoment op de agenda.

En dan wordt het hoog tijd om ons klaar te maken voor de blind-date die gevolgd zal worden door een fuifje. Iedereen kijkt er nu al naar uit.

Dag 5

Vandaag gaan we de kinderen iets vroeger wekken want het sorteren en inpakken van al die kledingstukken die soms her en der in de kamers verspreid liggen beloofd nog een hele klus te worden. Eén geruststelling: om 9u. moeten de kamers leeg zijn. Dan zal het ergste leed geleden zijn.

De rest van de voormiddag mogen de kinderen in kleine groepjes doorbrengen in Durbuy. Ze hebben een fotozoektocht die ze moeten proberen op te lossen en tussendoor mogen ze ook wat winkelen.

’s Middags eten we om half 1 een laatste keer in LPM. Het is de bedoeling om dadelijk na het middagmaal te vertrekken. Dat zal rond half 2 zijn zodat we normaal gezien rond 15u.15  à 15u.30 weer in Bertem zullen zijn.

Einde.

 

juf Vera, meester Rudi en alle zesdejaars