Avonturenklas 2021

Maandag 13 september 2021

Na een rustige busreis zijn we, zoals gepland, rond kwart voor 11 aangekomen in La Petite Merveille. Eerst moesten we de soms erg zware koffers de trap opdragen /opsleuren. Tegen de middag was iedereen goed en wel geïnstalleerd en waren de koffers uitgepakt. Deze middag hebben we een eerste keer lekker gegeten: rijst met kip curry en als dessert pudding.

Deze namiddag zijn we Durbuy gaan verkennen met een gids van LPM. Zoals altijd een grappige cocktail van toneeltjes, historische feiten en wat fantasie. Het vieruurtje hebben we op het stadpleintje langs de Ourthe verorberd onder een nazomerzonnetje.

     

Na de wandeling namen we een verkwikkende duik in het volledig vernieuwde zwembad. Om 18u.00  werden we in de eetzaal verwacht voor het avondeten. Voor we gingen slapen hebben we nog ons dagboekje aangevuld. Zodra het donker werd gingen we naar het bos om het reflectorenspel te spelen.

Dat was dan meteen het einde van onze eerste dag in Durbuy. Wordt vervolgd!

Dinsdag 14 september 2021

Vandaag kregen we in hetzelfde bos van gisterenavond wat meer uitleg over de planten en sommige dieren. Het was een pittige wandeling die regelmatig onderbroken werd met leuke verhaaltjes en interessante weetjes. In tegenstelling tot de groep van vorige week vrijdag kregen we de reetjes vandaag niet te zien.

    

‘s Middags aten we gehaktballetjes met aardappelen en appelmoes.

Deze namiddag zijn we dan gaan kajakken op de Ourthe. Door de overvloedige regenval van de voorbije zomer stond er weer voldoende water in de Ourthe. We konden dus vlak bij LPM onze tocht beginnen om ongeveer 8 km verder in Barveaux te eindigen. Net toen de eerste kajaks te water werden gelaten begon het te regenen. Gelukkig was het veel minder dan het onweer waar we een beetje schrik voor hadden. Toch slaagde de overgrote meerderheid van de deelnemers erin om redelijk tot kletsnat aan te komen. Belangrijk om te weten: alle kajaks en hun bestuurders zijn heelhuids aangekomen. Nadien volgde het vieruurtje en een lekker warme douche. Om 18u. worden we in de eetzaal verwacht voor één of meerder porties spaghetti.

    

Vanavond gaan we het rustig aandoen omdat we merkten dat een groot aantal kinderen de fysieke inspanningen al wat beginnen te voelen. We gaan ons dagboek aanvullen, nog wat kaartjes of brieven schrijven en de leerstof van deze ochtend wat opfrissen.

 

Woensdag 15 september 2021

Vannacht heeft het stevig geregend. Na het ontbijt maakten we ons klaar voor de cross country. Rond half tien vertrokken om de beurt 4 groepjes kinderen vergezeld door een begeleider met kaart en kompas op weg voor een fikse wandeling.

Toen we vertrokken was het lichtjes aan het regenen. Eens goed en wel vertrokken gingen de hemelsluizen helemaal open. Toen we na een ingekorte wandeling weer op LPM verschenen waren we allemaal doorweekt. Gelukkig  kregen we ’s middags heerlijke frietjes en stoofvlees geserveerd.

     

Om half twee, en alweer in een gietende regen, bracht de autobus van LPM ons naar het klimbos. Na wat uitleg kreeg iedereen het nodige materiaal en konden de klimgordels gefit worden. Nog een helm op het hoofd en dan … klimmen maar. Gelukkig voor ons was het ondertussen gestopt met regenen.  Meer dan 2u. lang kon iedereen zich op zijn of haar niveau uitleven tussen de bomen. Ondertussen waren onze jassen en broeken alweer opgedroogd.

Na het avondeten gingen we een uurtje naar ons leslokaal om het dagboek aan te vullen. En daarna maakte iedereen zich klaar voor de film. Op dit moment kijken we naar “Junglebook”.

 

Donderdag 16 september 2021

Vanochtend begon de laatste volledige dag van onze avonturenklas. Om 9u. zaten we in de refter te genieten van een lekker ontbijt. We konden wel wat energie gebruiken want even later trokken we naar het gevreesde Everzwijnenbos. Eerst moesten we een heel steile helling omhoog klimmen en daarna via twee hangbruggen een ravijn oversteken. Maar in het bos werd het pas echt spannend. Gelukkig is er nooit een varken echt dicht bij ons in de buurt geweest. Als beloning voor al dat doorzettingsvermogen mochten al diegenen die het wilden van de death-ride. Dat vonden de meesten zo leuk dat ze nog een tweede keer wilden afdalen maar wegens tijdsgebrek was dat niet meer mogelijk.

     

Deze middag aten we fishsticks met puree en spinazie. Deze namiddag zijn we een beetje aan ‘t bekomen van de geleverde inspanningen. Voor sommigen is dat wel nodig. De kinderen kunnen wat strips lezen, een spelletje spelen of een vriendschapsbandje maken. Straks kunnen we zelfs nog even in het water van het verwarmde zwembad duiken.

En dan wordt het hoog tijd om ons klaar te maken voor de blind-date die gevolgd zal worden door een knalfuif. Iedereen kijkt er nu al naar uit.

Morgenvroeg gaan we de kinderen iets vroeger wekken want het sorteren en inpakken van al de kledingstukken die soms her en der in de kamers verspreid liggen zal nog een hele klus te worden. Eén geruststelling: om 9u. moeten de kamers leeg zijn. Dan zal dus het ergste leed geleden zijn en kunnen we met een gerust hart een bezoekje brengen aan Durbuy.

 

Vrijdag 17 september 2021

Indien alles volgens plan verloopt komen we rond 15u.15 in Bertem aan.