Avonturenklas 2022

Dag 4 – 22 september 2022

Vanochtend begon de laatste volledige dag van onze avonturenklas. Om 8u. zaten we in de refter te genieten van een lekker ontbijt. We konden wel wat energie gebruiken want even later trokken we naar het gevreesde Everzwijnenbos. Eerst moesten we een heel steile helling omhoog klimmen en daarna via twee hangbruggen een ravijn oversteken. Maar in het bos werd het pas echt spannend. Eerst zagen een heleboel kinderen een everzwijn in de verte. Op een bepaald moment moesten we het zelfs op een lopen zetten. Gelukkig is er nooit een varken echt dicht bij ons in de buurt geweest. Als beloning voor al dat doorzettingsvermogen mocht iedereen van de death-ride. Dat vonden de meesten zo leuk dat ze nog een tweede keer wilden afdalen maar wegens tijdsgebrek was dat niet meer mogelijk.

Deze middag aten we fishsticks met puree en spinazie.

Deze namiddag zijn we een beetje aan ‘t bekomen van de geleverde inspanningen. Voor sommigen is dat wel nodig. De kinderen kunnen wat strips lezen, een spelletje spelen of een vriendschapsbandje maken. We zijn zelfs een uurtje kunnen gaan zwemmen in het verwarmde zwembad.

Nu is iedereen aan het douchen en wordt het hoog tijd om ons klaar te maken voor de blind-date die gevolgd zal worden door een knalfuif. Iedereen kijkt er nu al naar uit.

Morgenvroeg gaan we de kinderen iets vroeger wekken want het sorteren en inpakken van al die kledingstukken die soms her en der in de kamers verspreid liggen zal nog een hele klus  worden. Eén geruststelling: om 9u. moeten de kamers leeg zijn. Dan zal dus het ergste leed geleden zijn.

De rest van de voormiddag mogen de kinderen in kleine groepjes doorbrengen in Durbuy. Ze hebben een fotozoektocht die ze moeten proberen op te lossen en tussendoor mogen ze ook wat winkelen.

Morgenmiddag vertrekken we dadelijk na het middagmaal. Dat zal rond 13u. zijn (iets vroeger dan gepland) zodat we normaal gezien rond 14u.45  weer in Bertem zullen zijn.

Zodra we hier vertrekken verwittigen we de school.

Tot morgen!

De zesdeklassers en hun begeleiders


Dag 3 – 21 september 2022

Onze derde dag van de avonturenklas zit er bijna op. Gisterenavond, vlak na het avondeten, is meester Jean-Marie gearriveerd. Net op tijd om mee naar de grot te gaan. Het was reeds schemerdonker toen we de hangbrug over de Ourthe overstaken. Toen de eersten van ons door de smalle toegang naar binnen kropen was het zelfs al volledig donker. Iedereen is uiteindelijk in de grot geweest. Alles ging heel vlotjes zodat we ons rond 21u.45 konden klaarmaken om te gaan slapen.

Woensdagochtend vertrokken 4 groepjes kinderen vergezeld door een begeleider met kaart en kompas op weg voor een onvervalste cross country. Twee uur goed doorstappen later was het tijd voor heerlijke frietjes en stoofvlees.

Deze namiddag zijn we dan gaan kajakken op de Ourthe. Door de lage waterstand zijn we net als vorig jaar in Barvaux te water gelaten om dan eerst 2 km stroomopwaarts te varen, om te keren en dan opnieuw naar het vertrekpunt  te kajakken. Alle kajaks en hun bestuurders zijn onder een zwak zomerzonnetje veilig (maar soms een beetje nat) aangekomen. Na het avondeten gaat iedereen zich klaar maken voor de film. Vanavond kijken we naar “Junglecruise”.

juf Vera, meester Rudi & meester Jean-Marie


Dag 2 – 20 september 2022

Deze dag in Durbuy zit er ondertussen ook bijna op. Zo dadelijk gaan we ons klaarmaken om naar de grot te stappen die we tussen 20 en 21 u. gaan onveilig maken.

Na een deugddoende nachtrust en een stevig ontbijt bracht de autobus van LPM ons naar het klimbos. Na wat uitleg kreeg iedereen het nodige materiaal en konden de klimgordels gefit worden. Nog een helm op het hoofd en dan … klimmen maar. Meer dan 2u. lang kon iedereen zich op zijn of haar niveau uitleven tussen de bomen.

Deze namiddag kregen we in hetzelfde bos wat meer uitleg over de planten en sommige dieren. Het was een pittige wandeling die regelmatig onderbroken werd met leuke verhaaltjes en interessante weetjes.

Vanavond stond er spaghetti op het menu. Onnodig te zeggen dat iedereen zijn/haar buikje heeft volgestopt.

Hoe het ons vergaan is in de grot lezen jullie morgen!

meester Rudi


Dag 1 – 19 september 2022

Na een rustige busreis zijn we, zoals gepland, rond kwart voor 11 aangekomen in La Petite Merveille. Eerst moesten we de soms erg zware koffers de trap opdragen /opsleuren. Tegen de middag was iedereen goed en wel geïnstalleerd en waren de koffers uitgepakt. Deze middag hebben we een eerste keer lekker gegeten: rijst met kip curry en als dessert pudding.

Deze namiddag zijn we Durbuy gaan verkennen met een gids van LPM. Zoals altijd een grappige cocktail van toneeltjes, historische feiten en wat fantasie. Een paar kleine regenbuitjes waren ook van de partij maar die konden de pret niet drukken. Het vieruurtje hebben we op het stadpleintje langs de Ourthe verorberd . Om 18u.00  werden we in de eetzaal verwacht voor het avondeten.

Na het eten hebben we nog ons dagboekje aangevuld. Zodra het donker werd gingen we naar het bos om het reflectorenspel te spelen.

Dat was dan meteen het einde van onze eerste dag in Durbuy. Wordt vervolgd!

Groetjes van de zesdeklassers en de begeleiders!