Nieuwsbrief 1 ouderraad De Waaier – september 2021

Hallo,

5/10 was de eerste ouderraad van dit schooljaar. We namen afscheid van 2 leden van de ouderraad en mochten er 6 nieuwe verwelkomen.

Via deze nieuwsbrief willen we jullie op de hoogte houden. Alle tips en vragen zijn welkom op ouderraaddewaaierbertem@gmail.com

Schoolnieuws

Er zijn 100 Chromebooks aangekomen. 50 stuks zullen gebruikt worden in het 5de leerjaar (dit werd in een ministerieel besluit bepaald). 25 stuks worden gebruikt in het 6de en de 25 andere worden door de andere klassen gebruikt. Vanuit de ouderraad willen we ons inzetten om ouders op weg te helpen die wat extra hulp kunnen gebruiken om de digitale sprong mee te maken. De aanvragen hiervoor mogen rechtstreeks aan de ouderraad gesteld worden, of via de school.

Vlak voor en na de schoolbel zien we regelmatig onveilige verkeerssituaties door het gedrag van ouders die de kinderen komen afzetten. Met de ouderraad willen we onze schouders zetten onder een sensibiliseringsactie over de verkeersregels rond de school om samen een veilige schoolomgeving te creëren.

Via de website van de school zullen we onze informatie binnenkort updaten. Hou deze dus zeker in het oog.

We zouden graag een oproep doen om een fietsbib op te starten. We zijn op zoek naar een aantal fietsen (van kleuter tot 6de leerjaar) om kinderen te leren fietsen tijdens de turnlessen. Heb jij thuis een fiets die je niet meer gebruikt die je graag wilt schenken aan de school? Stuur dan een mailtje naar directie.dewaaier@sgarchipel.be.

Nu we weer op school mogen komen, merkten we dat de wc’s af en toe onfris ruiken. Deze worden nochtans elke dag gepoetst. We zochten mee naar enkele ideeën om samen met de kinderen deze proper te houden.

Trooper

Via https://www.trooper.be/nl/trooperverenigingen/dewaaierbertem kan je nog steeds de ouderraad steunen met je online aankopen. En het beste van al … het kost je niks.

Boekenbeurs en Pop-up Bar

Vrijdag 29/10 vanaf 15u gaat de boekenbeurs weer door. Na het gesnuffel door de boeken kan je de vakantie inzetten aan de pop-up bar. Meer info volgt nog.

Schoolkalender

We konden 213 kalenders verkopen! Bedankt aan alle ouders die dit mee gesteund hebben. Ben je dit uit het oog verloren en wil je er nog 1 bestellen. Dat kan nog steeds. Stuur een mail naar ouderraaddewaaierbertem@gmail.com

Agenda

  • Op 24/12/2021 kan je ’s morgens op de speelplaats terecht voor kerstkoffie, chocomelk en cake.
  • 12/02/2022: Zweedse avond. Een combinatie van de kerstboomverbranding en familiedag … of nog iets helemaal anders? Kom het zeker ontdekken.
  • Hou zeker 26/3/2022 vrij. Dan organiseren we onze 2de Kwisfuif

 

Herfstige groeten,

de ouderraad