Nieuwsbrief 4 – december 2021

Lucas

Met veel blijdschap kondigde juf Tineke op 3 november de geboorte van haar zoontje Lucas aan. We wensen de kersverse ouders veel geluk!

De lessen bewegingsopvoeding worden tijdens het bevallingsverlof van juf Tineke overgenomen door meester Michiel. Alle kinderen kennen hem ondertussen en de meester voelt zich al thuis bij ons!

 

Stappen en trappen in de winter

Goed zichtbaar zijn in het verkeer krijgt in de donkerste maanden van het jaar gelukkig veel aandacht. Ook wij doen mee! Alle kinderen van onze school krijgen binnenkort een fluohesje. Samen met de leerlingenraad bedachten we ludieke acties om het dragen van dat fluovestje aan te moedigen. We hopen dat in december een eerste actie kan plaatsvinden! We zijn ervan overtuigd dat ook ouders de kinderen zullen stimuleren om in fluo naar school te komen!

 

Geen kalender…

In normale omstandigheden maken we hieronder de kalender. We hebben hem gedeletet want er bleef niets noemenswaardig over… Hij was nochtans goed gevuld want december hoort een feestmaand te zijn, ook op school. We zijn echter genoodzaakt om zeer voorzichtig te zijn. Enkele activiteiten gaan coronaproof – en dus niet zoals we het zouden willen – door. Zo hebben we de Sint uitgenodigd voor een bezoek en organiseren we een kerstfeestje per klas. Met z’n allen doen we keihard ons best om de kerstvakantie te halen. Die start op 24 december om 12u.00.

 

UPDATE CORONAMAATREGELEN

Om de school/ klas zo lang mogelijk open te houden, zijn deze richtlijnen vanaf morgen 30/11/2021 op onze school van toepassing:

We werken binnen in klasbubbels.

Lokalen worden maximaal verlucht en kinderen spelen buiten, ook als het slechter weer is. Zorg ervoor dat je kind    voldoende warm gekleed naar school komt.

We vragen jou, als ouder, om met de volgende aandachtspunten rekening te houden:

  •       breng geen spullen na
  •       laat je kind, als het kan, met de rij meegaan
  •       kinderen ophalen doe je met 1 persoon, blijf niet hangen op de speelplaats en hou voldoende afstand
  •      respecteer opnieuw het eenrichtsverkeer bij het ophalen
  •      ouders die kunnen, maken zo weinig mogelijk gebruik van de voor- en naschoolse opvang
  •      de studie gaat niet meer door. Kinderen blijven zolang mogelijk buiten.

Indien de klas in quarantaine gaat, krijg je bericht via Gimme. De organisatie van het afstandsonderwijs per klas wordt ook op deze manier meegedeeld.

Uitstappen doen we enkel indien echt noodzakelijk.

Mondmaskers voor L5 en L6 blijven. Voor andere leerjaren mag dit maar het is geen verplichting.

De zwemlessen zijn geannuleerd tot aan de kerstvakantie.

 

Er rest ons alleen nog om jullie allen een voorzichtig en veilig eindejaar te wensen!