Nieuwsbrief 5 – januari 2021

2021

Na een vreemd 2020 starten we binnen enkele dagen een nieuw jaar. We hopen met zijn allen op een ‘gewoon’ jaar waarin we van kleine dingen mogen genieten, gezond mogen blijven en eindelijk weer kunnen knuffelen met al wie ons lief is.

Bij deze alvast onze beste wensen voor een mooi 2021 !

 

Inschrijvingen schooljaar 2021 – 2022

De inschrijvingen zullen digitaal verlopen.

In januari 2021 kan u op de website vinden hoe u uw kind kan registreren in De Waaier.

De voorrangsperiode voor broers en zussen en kinderen van personeel start op 1 maart 2021 en loopt tot en met 14 maart 2021. Op maandag 15 maart 2021 starten de vrije inschrijvingen voor kinderen geboren in 2019 en ook de andere leeftijden.

Voor de geplande opendeur in de kleuterschool op 6 februari 2021 wordt een alternatief gezocht. Hier berichten we tijdig over.

 

Leerlingenraad

In de leerlingenraad zetelen 2 kinderen van elke klas vanaf het 4de leerjaar tot en met het 6de leerjaar. Zij zijn verkozen om hun klas te vertegenwoordigen.

Onder leiding van juf Goele en juf Nancy bespreken ze items die belang hebben voor de kinderen en zoeken samen naar oplossingen. Ook een aantal succesvolle initiatieven zoals ‘De Waaier heeft talent’ werden in die leerlingenraad bedacht.

Na een rondvraag door de vertegenwoordigers van de verschillende klassen blijkt dat de meeste leerlingen liefst nog willen spelen tot 8.45 uur.

Na de kerstvakantie voeren we dit weer in. Concreet wil dit zeggen dat de kinderen van de lagere school niet meer dadelijk naar de klas gaan als zij toekomen tussen 8.30 en 8.45 uur.

Knap werk van de leerlingenraad!

 

Pastafeest De Waaier

Het is traditie dat het pastafeest doorgaat op het einde van januari. Dit jaar kiezen we voor een Take Away-formule met de lekkere pasta’s van Brasserie Waaiberg. Jammer genoeg niet met kinderfuif en we verschuiven het evenement naar maart 2021.

Maar zeker even lekker en makkelijk om op een vrijdagavond lekkere pasta’s op tafel te toveren.

 

Agenda

  • 4/01: Instapdag KS
  • 11/01: Pedagogische studiedag

 

Opvang door Sporty vzw

Indien alles normaal verloopt en de scholen op 4 januari 2021 opstarten, is er tijdens de pedagogische studiedag van 11 januari 2021 opvang voorzien door Sporty vzw. Maandag 4 januari komt er een inschrijvingsstrookje mee met de oudsten van het gezin. Woensdag 6 januari verwachten we dit terug zodat Sporty het aantal nodige lesgevers kan reserveren en de groepen kan samenstellen.

Dit alles onder voorbehoud en rekening houdend met de situatie na de kerstvakantie. De verdere maandplanning wordt in het kader van de eventuele corona-maatregelen nog verder bekeken.