Nieuwsbrief nr. 3 – november 2020

Verlenging herfstvakantie

De minister besliste om de herfstvakantie te verlengen.

Maandag 9 november en dinsdag 10 november blijven de kinderen thuis. De lessen hervatten op donderdag 12 november 2020.

Online oudercontacten

De oudercontacten voor de kleuters en lagere school vinden plaats in de week van 16 november. Omwille van de verscherpte maatregelen gaan deze online door.

Maandag 9 november om 19.00 worden de Doodles voor de verschillende klassen op de website geplaatst. Vanaf dat moment kan u inschrijven voor het oudercontact van uw kind(eren). Wij hopen dat we op deze manier alle ouders kunnen bereiken.

Moest er zich een technisch probleem voordoen met de reservatielinks, kan u steeds contact opnemen met de ICT-coördinator: stijn@dewaaier-bertem.be

Voorleesweek

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek (21 – 29 november 2020) zet ‘Iedereen Leest graag’ het belang én het plezier van voorlezen in de kijker.

Onder het motto ‘Lezers maak je samen’ zetten we dit jaar in op ouderbetrokkenheid. Ouders zijn immers cruciaal voor de leesopvoeding van een kind: hun invloed is het grootst, zo blijkt uit onderzoek. Maar ze staan er niet alleen voor. Een heel netwerk rondom hen kan hen ondersteunen in die taak: kinderbegeleiders, BiB-medewerkers, leerkrachten… Want lezers, die creëer je samen.

In onze school staat leesmotivatie reeds een aantal jaren centraal: leuke boekenhoeken, leeskwartier in de klas, leeskilometer en nog heel wat andere initiatieven bevorderen het plezier in lezen.

Circulatieplan verkeer rond de school

Het is ’s ochtends behoorlijk druk aan de poort in de Egenhovenstraat. Op een korte tijd worden heel wat kinderen afgezet en komen er veel kinderen toe met de fiets. Dit leidt tot onveilige situaties.

Daarom willen we vragen om het bestaande circulatieplan te respecteren en met de fiets niet tegen de rijrichting in de Egenhovenstraat in te rijden, ook al mag dit volgens de verkeersregels die ter plekke gelden. Een ommetje langs de Smisstraat en Kerkstraat is een heel stuk veiliger én er hoeft niet te worden overgestoken om de poort binnen te gaan.

Samen Schoolmaken

Niemand weet hoe de komende maanden er zullen uitzien, maar onze school blijft de leerlingen warm onthalen. Het team leerkrachten kan echter door veel afwezigheden onder druk komen te staan. Vandaar deze oproep: welke mama’s en papa’s willen, mocht het nodig zijn, een opvangmoment begeleiden? Het gaat niét om lesgeven, wél met goesting een groep jongens en meisjes opvangen.

Voel je je geroepen of wil je meer info: directie@dewaaier-bertem.be of 016 48 93 08

Agenda

 • Vr 30/10 Start Herfstvakantie
 • Zo 1/11 Allerheiligen
 • Ma 2/11 Allerzielen
 • Ma 9/11 Verlenging herfstvakantie omwille van Corona
 • Di 10/11 Verlenging herfstvakantie omwille van Corona
 • Wo 11/11 Wapenstilstand: vrijaf

alle vooropgestelde initiatieven en activiteiten onder voorbehoud

 • Do 12/11 Buddy LS – Zwemmen K3
 • Ma 16/11 Oudercontacten in de KS en LS
 • Wo 18/11 Zwemmen L2 en L5
 • Vr 20/11 Voorlezen meters en peters L1 en L6
 • Wo 25/11 Zwemmen L2 en L5