Nieuwsbrief nr 3 – november 2021

Voorleesweek

Voorleesweek is een jaarlijks initiatief van Iedereen Leest waarbij het belang van lezen en voorlezen wordt benadrukt. Dit jaar loopt de voorleesweek van 20 tot 28 november. Onze school doet hier uiteraard aan mee en zal in die week nog meer aandacht besteden aan (voor)lezen dan gewoonlijk.

Want (voor)lezen heeft een positief effect op àlle kinderen! De gunstige effecten manifesteren zich op verschillende vlakken:

  • Het draagt bij tot een beter taalgevoel en taalbegrip. Kinderen leren ook beter luisteren en trainen hun concentratievermogen. Kortom, het verhoogt hun kansen op betere leerprestaties in de lagere school.
  • Boeken geven kinderen inzicht in de – soms complexe – wereld om hen heen. Het geeft hen de kans om zich in te leven in andere situaties en bovendien is het een goede manier om thema’s aan te halen die minder snel besproken worden.
  • Het stimuleert de fantasie van kinderen. Het moedigt immers aan om beelden bij een verhaal te verzinnen, zich de personages voorstellen en – wie weet – ook verder te fantaseren.

We hopen stiekem dat deze effecten ouders aanzetten om thuis nog meer voor te lezen of om kinderen te stimuleren om zelf te lezen. Op voorlezen.be vind je zeer goede boekentips! En via de online editie van de boekenbeurs kan je de leukste boeken aankopen! Met de opbrengst kunnen wij dan weer nieuwe boeken kopen voor de klas. Joepie! Want niet alleen de kinderen genieten ervan om voorgelezen te worden. Ook wij vinden het geweldig om voor te lezen! We wensen jullie hetzelfde!

Flits na de herfstvakantie

De strapdag was een succes! Heel wat kinderen kwamen die dag te voet of met de fiets naar school. Om de actie extra in de kijker te zetten fietsten onze vijfdeklassers samen van aan de rotonde in de Egenhovenstraat tot aan onze school waar ze werden toegejuicht door alle andere kinderen. 

Na de herfstvakantie doen we verder met de octopuscampagne Flits. Die loopt tot aan de krokusvakantie. Flits moedigt ouders en leerlingen aan om ook in de donkere periode van het jaar te voet of met de fiets naar school te komen. Het spreekt voor zich dat de aandacht gevestigd wordt op zichtbaarheid zoals fietsverlichting en fluomateriaal. De ouderraad zorgt later nog voor een leuke verrassing!

Corona

Vanaf 8 november dragen de leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar een mondmasker in de klas.

We beperken de aanwezigheid van derden op school en vragen om een mondmasker te dragen bij het afhalen van de kinderen na school. 

De oudercontacten zullen digitaal plaatsvinden.

Ten gevolge van de nieuwe teststrategie vragen we met aandrang om zieke kinderen niet naar school te sturen! Ouders van kinderen die symptomen vertonen, zullen meteen gebeld worden om de kinderen op te halen!

Op tijd op school

Opdat een klasdag rustig kan beginnen, is het belangrijk dat iedereen tijdig op school is. Nochtans komen heel wat kinderen de laatste weken na het belsignaal toe. Dit is vervelend voor de laatkomers maar eveneens voor de leerkracht en de klasgenoten. We rekenen er op dat iedereen zich voor het belsignaal binnen de schoolpoort bevindt!

Leraarslokaal

Eindelijk! Ons leraarslokaal is klaar! We hebben er lang op moeten wachten maar dat was het meer dan waard. We zorgden voor een gezellige inrichting waar we kunnen ontspannen, eten, werken en vergaderen. We plaatsen één van de volgende dagen enkele foto’s op onze sociale media want vanaf morgen wordt het officieel in gebruik genomen!

Agenda

Ma 8/11: Instapdag voor kleuters
Wo 10/11: Zwemmen voor L2 en L5
Do 11/11: Wapenstilstand – Vrije dag
Vr 12/11: Facultatieve vrije dag – Opvang op school door Sporty
Ma 15/11: Oudercontacten lagere school (15 – 19 nov.)
Wo 17/11: Zwemmen voor L2 en L5
Do 18/11: Zwemmen voor K3 – L3 naar de bib
Vr 19/11: Buddy project in de lagere school (onder voorbehoud)
Ma 22/11: Voorstelling ‘Ten aanval’ voor L6 – Voorleesweek (22 – 26 nov.)
Wo 24/11: Zwemmen voor L2 en L5
Zo 28/11: Eerste zondag van de Advent
Ma 29/11: Oudercontacten kleuterschool (29 nov. – 3 dec.)