Nieuwsbrief nr. 4 – december 2020

Sinterklaas

Vrijdag 4 december verwelkomen we Sinterklaas op school. Alle kinderen weten dat de Sint beschermd is tegen het lelijke Corona-virus door zijn speciale mijter. Jammer genoeg zijn de kinderen, de juffen en meesters, de mama’s en papa’s dit niet…

Daarom zal het sinterklaasfeest op school wat anders verlopen. Alle kinderen mogen wel gerust zijn: Het wordt een echt feest met veel toeters en bellen!Uiteraard veilig! Daar zorgen we echt voor.

Maar toch: Wat met de Pieten? Zijn zij ook beschermd? Binnen een dikke week kennen we het antwoord. Nu nog aftellen…

 

Advent: Samen tegen armoede

Tijdens de Advent doen Robby en zijn vrienden hun intrede. De kinderen van het zesde leerjaar beelden de verhalen uit, filmen en sturen de filmpjes door naar de andere klassen. Elke week is er een opdracht en net voor de vakantie wacht een mooie kerstviering per graad.

Omwille van Corona zijn de jaarlijkse initiatieven voor de bewoners van het WZC niet mogelijk. Voor hen zijn het nu wat eenzame tijden en willen we graag een lichtje zijn. Elke klas filmt een liedje, kerstwens, een boodschap voor onze buren. Hopelijk kunnen we hen zo heel blij maken!

 

Tijdig op school komen

Jammer dat we elke dag heel wat kinderen te laat zien toekomen. Niet fijn voor de groep, de leerkrachten en ook niet voor de laatkomer zelf. In de maand december gaan we hier extra op toezien. Als iedereen een tandje bijsteekt, komt het in orde!

 

Ochtendopvang en spelen tot de bel gaat

Omwille van de onveilige situatie aan de poorten rond 8u.30 ( veel fietsers, auto’s op een kwartier tijd) werd de vraag gesteld aan de gemeente om de retributie voor de opvang tussen 8.15 en 8.45 stop te zetten. Tijdens dit half uur hoeven kinderen dus niet meer te betalen. Tussen 8.00 en 8.15 wordt er 0,25 euro aangerekend. Dit voorstel komt op de gemeenteraad en gaat in na de kerstvakantie tot aan de paasvakantie. Hierna wordt dit herbekeken.

We vragen wel aan de ouders om de kinderen tot 8.15 naar de opvang te sturen. Het is niet wenselijk dat de kinderen zonder toezicht zomaar buiten blijven.

De leerlingenraad onderzoekt of de kinderen van de LS weer liever buiten spelen tot de bel gaat en niet meer vanaf 8u.30 naar de klas gaan. Zodra zij hier meer zicht op hebben laten we iedereen weten hoe we na de kerstvakantie verder gaan.

 

Les volgen en geven in tijden van Corona

Als team werkten we een stappenplan uit om het onderwijs zo goed mogelijk te laten doorlopen indien kind, leerkracht of klas in quarantaine moet.

We verliezen de band met de klas en de juf of meester niet uit het oog en zorgen dat de opdrachten/ taken/ lessen vlot bij de kinderen geraken.

 

Inschrijvingsprocedure 2021- 2022

De inschrijvingen voor het schooljaar 2021 – 2022 starten op 1 maart 2021 met de voorrangsperiode voor broers en zussen en kinderen personeel. Deze loopt tot 12 maart 2021. Vanaf 15 maart 2021 starten de vrije inschrijvingen.

De inschrijvingen gaan net als vorig jaar digitaal door. We informeren jullie uitgebreid na de kerstvakantie via onze website en sociale media.

 

Kerstactie ouderraad: lekkere chocolade

In december kun je een chocoladepakket aankopen ten voordele van de ouderraad. Een pakket kost € 10. Bestellen kan via de brief die wordt meegegeven met het oudste kind.

De chocoladepakketten worden in de week voor de kerstvakantie met het oudste kind meegegeven. Ideaal als cadeautje voor een buur, vriend, … of om zelf van te genieten. 🙂

 

Agenda

  • Di 1/12: L5A help de tuinaannemer bij de aanplantingen van de groene speelplaats.
  • Do 3/12: L5B help de tuinaannemer bij de aanplantingen van de groene speelplaats.
  • Vr 4/12: Sinterklaas op school
  • Ma 14/12: Chocoladepakketten Ouderraad
  • Vr 18/12: Kerstviering – Rapport LS
  • Za 19/12: Start kerstvakantie tot zondag 3/01/2021
  • Vr 25/12: Kerstdag
  • Do 31/12: Oudejaarsavond
  • Vr 1/01: Nieuwjaar
  • Ma 4/01: Instapdag KS