Nieuwsbrief nr 5 – januari 2022

Het allerbeste voor het
Nieuwe Jaar!

Geluk in grote
en hele kleine dingen.

Maar bovenal
geluk met elkaar!

Corona

In dit nieuwe jaar staat dit item jammer genoeg nog steeds bovenaan op onze nieuwsbrief. De belangrijkste verandering is dat een klas sluit bij vier besmettingen in één week. 

Het is belangrijk dat de school verwittigd wordt wanneer een kind in quarantaine moet en uiteraard ook bij een positieve test. We vragen met aandrang om zieke kinderen thuis te houden en een zelftest te doen bij twijfel. 

Alle dagen dikketruiendag! 

Zelfs bij deze koude temperaturen staan de ramen in de klassen open opdat ze goed verlucht zouden zijn. Het is dus heel belangrijk dat kinderen warm genoeg gekleed zijn. Een extra trui is in deze periode van het jaar niet overbodig!

Om de kinderen op de speelplaats wat te spreiden, maken we ook nu gebruik van het grasveld en de ruimte tussen de struiken om te spelen. Handig hierbij zijn stevige schoenen en kledij die wat vuiler mag worden!

Te veel laatkomers…

Het valt ons op dat veel kinderen (net) te laat op school aankomen. We herinneren jullie eraan dat de lessen starten om 8u.45. Tijdig aankomen zorgt, zowel voor leerlingen als voor leerkrachten, voor een rustige start van de les!

Daarnaast vragen we om niet te parkeren voor de parking langs de Paardenstraat. We voorzien hier binnenkort twee parkings voor mensen met een beperking. Te allen tijde moeten zij hiervan gebruik kunnen maken. Dankjewel!

Pasta take away

Net als vorig jaar en om dezelfde reden organiseren we geen pastafeest. Op vrijdag, 28 januari kunnen pastagerechten afgehaald worden op school. Meer info hierover volgt vrijdag.

Inschrijvingen

Binnenkort starten de inschrijvingen voor het schooljaar ‘22 – ‘23. We schrijven 50 kinderen in per geboortejaar. Om een goed zicht te hebben op de vrije plaatsen voor het geboortejaar 2020 is het belangrijk dat we weten hoeveel kinderen voorrang hebben, nl. diegenen die al een oudere broer/zus op school hebben. Kunnen de ouders die onder deze voorrangsregeling vallen dit laten weten via secretariaat.dewaaier@sgarchipel.be. Dankjewel!

Agenda 

  • Wo 12/01/2022: Zwemmen voor L3 en L4
  • Do 13/01/2022: L3 naar de bib
  • Di 18/01/2022: L3 naar NatuurTalent
  • Wo 19/01/2022: Zwemmen voor L3 en L4
  • Ma 24/01/2022: L6 overgang naar het secundair onderwijs (uitleg door CLB)
  • Wo 26/01/2022: Pedagogische studiedag – Vrije dag voor de kinderen
  • Do 27/01/2022: Zwemmen voor K3 – L5 naar de bib
  • Vr 28/01/2022: Pasta take away