Nieuwsbrief nr 6 – februari 2020

Kleuterbabbel in de kleuterschool en infomoment

Op zaterdag 15 februari 2020 gaat de kleuterbabbel en infomoment door. Het kaartje met bijhorend filmpje is alvast een grote troef. We hopen dan ook heel wat nieuwe ouders te verwelkomen!

Kijk snel ook even >>

 

Groene speelplaats

Reeds 2 volledige schooljaren hebben we aan een vergroeningsplan gewerkt, samen met onze leerlingen, team en ouderraad. We maakten hierbij ook een actieplan waar we als school aantonen op welke manier we een groene speelplaats gebruiken om kinderen meer uitdagende bewegingskansen te geven en hen dichter bij de natuur te brengen.

Wij zijn dan ook fier dat we het dossier op 31 januari 2020 netjes hebben kunnen indienen. Nu nog wachten tot april om te weten welke subsidies we krijgen… Als alles goed gaat, starten de werken op 1 juli 2020!

De vergroening rond de KS wordt later opgenomen bij de verbouwing/ bouw van de kleuterschool. We zorgen er echter wel voor dat ook de kleuters de kans krijgen om te ravotten en te spelen op de ‘groene speelplaats rond de LS’.

 

Nette speelplaats

Het initiatief van de leerlingenraad om elke week per klas papiertjes en verloren voorwerpen op te rapen, te verzamelen en te wegen, werpt zijn vruchten af. De speelplaats ligt er een stuk netter bij en dat is zeer fijn om te zien.

De tabel met alle gegevens heeft ook een leuk plaatsje in de blauwe zaal. Zo kan iedereen volgen.
Een pluim voor alle klassen én voor het goede idee!

 

Dikketruiendag 11 februari 2020

Onze planeet is één grote levende machine, waarin alle onderdeeltjes samenhangen. Om goed te blijven draaien heeft ze zowel planten en kleine organismen, als insecten en andere dieren nodig. Als er te veel planten en dieren uitsterven, dan vallen er te veel tandwieltjes uit onze levende machine. We spreken dan van een groot verlies aan biodiversiteit en daardoor raakt het klimaat helemaal uit balans. Om dat te vermijden werken we dit jaar aan de biodiversiteit op school: meer biodiversiteit helpt het klimaat.

Het thema van de dikketruiendag sluit naadloos aan bij de vergroening van de speelplaats. Op dinsdag 11 februari bekijken we in de klas het speelplaatsplan samen met de kinderen en ontdekken we welke voordelen onze speelplaats zal hebben in functie van de biodiversiteit.

 

Agenda

Zo 2/02: Gezinsviering in de Sint-Pieterskerk te Bertem
Ma 3/02: Teldag – Schaatsen L5 met de Waalse vrienden
Do 6/02: L1 en L6 gezond ontbijt – L1A soep maken in WCZ Sint-Bernardus
Vr 7/02: Facultatieve vrije dag -> opvang door Sporty vzw
Ma 10/02: Leesouders frans in L6
Di 11/02: Preselectie talentenjacht 3de graad
Wo 12/02: Zwemmen L3 en L4
Do 13/02: L5A naar weerstation in Kessel-Lo
Vr 14/02: Leesouders in L2 – medisch onderzoek L1 – L5B naar weerstation
Za 15/02: Kleuterbabbel en infomoment – Quiz ouderraad
Ma 17/02: Preselectie talentenjacht 2de graad
Di 18/02: Preselectie talentenjacht 1ste graad
Wo 19/02: Zwemmen L3 en L4
Do 20/02: L1B en L6B naar de bib – L5A en K3B naar de bib – L5B naar de bib
Vr 21/02: Carnaval op school – FINALE TALENTENJACHT
Za 22/02: Krokusvakantie