Nieuwsbrief nr.4 – december 2023

Sinterklaas

Op woensdag 6 december verwelkomen we Sinterklaas in De Waaier. Net als elk jaar zijn we weer benieuwd wat de Sint en zijn Pieten voor ons in petto hebben. Hopelijk laten ze dit jaar het bureau van juf Ilse wat met rust. Dat is al twee jaar op rij helemaal holderdebolder gezet. Die Pieten toch…

p.s. Voor de kinderen die allergisch zijn, vragen we hulp aan de ouders. Graag een chocoladefiguurtje ( ong. 10 cm) en een droog koekje afgeven op het secretariaat. Het mandarijntje kan waarschijnlijk voor iedereen.😉

Advent en de week voor de kerstvakantie

In de week van 4 december starten we met de Advent. De campagne van Welzijnszorg heeft als slogan ‘ Samen tegen armoede’. In de LS kijken en luisteren we naar het verhaal van Robby en zijn vrienden. Gedurende drie weken nemen zij ons mee en laten ons beseffen welke impact armoede heeft én hoe wij ons steentje kunnen bijdragen. In de KS kijken de kleuters naar een toneeltje en wordt deze boodschap ook voor hen duidelijk gemaakt.

Vrijdag 22 december sluiten we de Adventsperiode op school af met een mooie kerstviering. Naar jaarlijkse traditie doen we dit ook met de kerstkoffie van de ouderraad, met de warmathon ( sinds vorig jaar ) en een lekkere kerstmaaltijd in de klas. In verband met de Warmathon krijgen jullie nog extra informatie. Daarna wensen we elkaar fijne feesten en een schitterend 2024.

Oudercontact KS

De week van 11 december zijn er oudercontacten voorzien in de KS. De link om in te schrijven vinden jullie dinsdag 5 december vanaf 19.00 op de website van De Waaier.

Aangepaste kledij

Met het aanhoudende regenweer en nu de koude is het niet mogelijk om de kinderen steeds binnen te houden. De nood aan bewegen is immers zeer groot. Daarom vragen we uitdrukkelijk om te zorgen dat kinderen aangepaste kledij dragen. Een regenjas, warme winterjas, waterdichte schoenen of regenlaarzen zijn geen overbodige luxe tijdens de wintermaanden.

Toiletten LS

De hygiëne in de jongenstoiletten blijft een aandachtspunt. Ondertussen is de ventilatie gemaakt, zijn er geurmatjes aangekocht en zal er een geurdispenser worden gehangen. Toch zien we dat vooral de jongenstoiletten er erg smerig bij liggen na een dag school. We vinden soms zelfs gebruikt toiletpapier overal. In de klassen nemen we dit nogmaals op en proberen het toezicht te verhogen. We blijven het vreemd vinden dat kinderen een ruimte die ze dagelijks gebruiken zo vuil achter laten. We hopen op beterschap, in de eerste instantie voor de jongens zelf.

Agenda december

 • di 5/12: schaatsen L5
 • woe 6/12: Sinterklaas op school
 • do 7/12: 1ste en 6de leerjaar naar de bib
 • vrij 8/12: start advent KS
 • ma 11/12: oudercontacten KS
 • di 12/12: leesouders Frans in L6
 • woe 13/12: zwemmen L5
 • do 14/12: crea WZC Sint Bernardus (L5B)
 • woe 20/12: zwemmen L5 / leesouders KS
 • do 21/12: kerststukjes maken 1ste en 6de leerjaar / L3 naar Bib
 • vrij 22/12: kerstkoffie – Warmathon – rapport LS – kerstviering
 • zo 23/12: start kerstvakantie